Wat is winterzwemmen?

 

   

Voor ons is winterzwemmen een kort bad in ijskoud water na een gedegen fysieke warming-up. Winterzwemmen is de ultieme gezondheidstraining. Er bestaat geen enkele oefening ter wereld die zoveel positieve effecten heeft op je lichaam in een kleine minuut tijd.
We verzorgen trainingen, workshops, lezingen, cursussen en retraites yoga & winterzwemmen, o.a. in Rusland. Naast klassieke Indiase en Tibetaanse yogatechnieken hanteren we de enorme kennis en ervaring uit Rusland op het gebied van koude baden. Graag willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om op een gezonde en verantwoorde wijze met koude baden aan de slag te gaan.

 

 

 

Deze site is een initiatief van yogadocent en winterzwem instructeur Ewout Staartjes die in 2004 in Siberië kennis heeft gemaakt met de tradities van jezelf aansterken met koud water. Onder indruk van deze oude krachtige gezondheidsmethode is hij in Nederland gaan winterzwemmen en is hij vele malen in Rusland en Siberie geweest om daar kennis en ervaring op te doen bij  z.g. Walrusclubs. Winterzwemmen heeft Ewout genezen van een chronische herpes infectie, waar de reguliere geneeskunde geen antwoord op had.

 

Nieuwsbrief zomer'18

   

 
 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

IJszwemmen in Rusland tijdens onze retraite feb 2018

 

 

Artikel over onze workshop
winterzwemmen in Bever360

   

 

   

 

 

 

 

 

       

 

 

 

winterzwemmen.nl is member of the Siberian Iceswimmers (Walrus)Club in Omsk "Омский клуб Моржи"


 

Winterzwemmen is een onderdeel van Studio Dynamica in Deventer, met ook afdelingen Yoga en Kettlebell training