Herstelweek borstkanker

Herstelweek voor ex-borstkanker patiënten

In 2019 kreeg ik (Loes) borstkanker. Het hele behandeltraject duurde tot febr’21. In de zomer van 2021 ben ik op deze plek in Noorwegen op vakantie geweest. Terug in NL merkte ik een enorm herstel, fysiek fitter en mentaal sterker. Samen met mijn man Ewout gaven we al jarenlang yoga en winterzwem retraites in Rusland. Vanwege de oorlog zijn we uitgeweken naar deze plek in Noorwegen, waar we in febr 2022 twee retraites hebben gegeven. Weer merkte ik een boost in mijn herstel, ik voel me weer de ‘oude Loes’. Ik hoop dat ik jullie dezelfde ervaring kan geven met de retraite die we in febr ‘23 aanbieden.

Deze week is ALLEEN voor ex-borstkanker patiënten. Om deel te kunnen nemen aan deze week moet je minimaal 6 maanden klaar zijn met de behandelingen en alweer opbouwend met sport-bewegen bezig zijn. Uiteraard kan je ook meedoen als je behandeltraject al jaren achter de rug is.

Programma:

Iedere ochtend een rustige wakker worden yoga les

Iedere middag een fysiek intense yogales met daarna koude training

Einde middag ontspannen we in de sauna of in de heerlijk warme lounge plek

Iedere avond sluiten we af met een bewustwordingsmoment

Tussendoor is er genoeg tijd om te genieten van de omgeving of je even terug te trekken.


Koude training kan op verschillende manieren, van het wandelen met blote armen en benen tot het zwemmen in het wak in het meer. We gebruiken fysieke yoga oefeningen om flink warm te worden zodat we de kou goed kunnen verdragen. Voor iedereen zal de intensiteit die je aankan anders zijn en we helpen je om goed te doseren.

Docenten:

Loes heeft 15 jaar een yogastudio gehad met power – flow yoga en meditatie. Ze doet vanaf 2010 aan winterzwemmen.

Kathelijne is een een zeer ervaren hatha yoga en yoga nidra docent. Daarnaast is ze verpleegkundig specialist en heel muzikaal, ze zingt en speelt gitaar en piano.