Ewout

Ewout en Loes Staartjes hebben gedurende 15 jaar yogastudio Yoga Dynamica in Deventer gerund. Een belangrijk onderdeel van de studio was winterzwemmen met als jaarlijks hoogtepunt een retreat yoga & ijszwemmen in Rusland. Sinds 2019 heeft Ewout zich volledig toegelegd op winterzwemmen.
Ewout (‘Ewan’ in Rusland) komt al 25 jaar jaarlijks in Rusland, Oekraïne en Siberië en spreekt goed Russisch. Hij kwam in de winter van 2003 tijdens een intensieve yogaretreat in Siberië voor het eerst in aanraking met koude training Russische methode. Na het bezoeken van vele Walrusclubs heeft hij uiteindelijk in 2013 in Omsk zijn certificaat instructeur ‘harding met kou en winterzwemmen’ behaald en heeft hij de Russische methode in Nederland geïntroduceerd.
Het is een missie van Ewout geworden om deze oude kennis uit Rusland en Siberië (‘Russische methode’) in Nederland door te geven, waarbij alle focus ligt op een gezonde dosis kou. In de lijn van deze traditie is Ewout initiator van Walrusclubs in Nederland en heeft hij de instructeurs opgeleid. Hij geeft met regelmaat workshops en cursussen winterzwemmen, o.a. bij Thermen Bussloo. Sinds 2016 organiseert hij jaarlijks reizen ijszwemmen in Rusland.

Ewout over de Russische methode

Maurice

Maurice Reusen is sinds 2013 instructeur winterzwemmen bij Walrusclub Deventer en verzorgt de zondagtraining run-swim-run.
Tijdens zijn studie in Arnhem deed Maurice mee aan verschillende survivalruns. Later waren er de dompelbaden in gletschermeertjes tijdens het jaarlijkse bergbeklimmen in de Zwitserse Alpen. Maurice was actief lid van de landelijke scoutingvereniging Explostam. Hij volgde een reanimatiecursus met aantekening voor onderkoeling en heeft tweemaal deelgenomen aan een retreat yoga & ijszwemmen in Rusland. Daar heeft Maurice tevens deelgenomen aan diverse wedstrijden ijszwemmen, o.a. de Big Neva Cup in st.Petersburg.

Maurice in zijn element

Carien

Carien Bornebroek kan in de mooie natuur rond Deventer plotseling opduiken als hardloper, bushcrafter, winterzwemmer en innemende persoonlijkheid. Bij Walrusclub Deventer is ze enthousiast deelneemster en bron voor onze Social Media:

266px-Instagram_logo_2016.svg
fb_icon_325x325

Rick

Rick Tuinman

Loes

Loes Staartjes is gekwalificeerd Ashtanga vinyasa docent en heeft samen met Ewout een yogaopleiding in Oekraïne gevolgd en cursussen Tibetaanse yoga in Italie. Graag geeft ze haar kennis en ervaring door en hoopt ze anderen te inspireren en uit te dagen. Dat begon in haar vroege jeugd als turnster, later als turntrainster van pupillen om uiteindelijk een fulltime yogastudio in Deventer te runnen. Na 15 jaar yogales te hebben gegeven werkt ze nu bij Tibetaans-Boeddhistisch instituut Maitreya te Loenen. In het winterseizoen geeft ze samen met haar partner Ewout sinds 2016 jaarlijks een unieke retreat yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

Loes in actie met yoga