Maurice

Maurice Reusen is sinds 2013 instructeur winterzwemmen bij Walrusclub Deventer en verzorgt de zondagtraining run-swim-run.
Tijdens zijn studie in Arnhem deed Maurice mee aan verschillende survivalruns. Later waren er de dompelbaden in gletschermeertjes tijdens het jaarlijkse bergbeklimmen in de Zwitserse Alpen. Maurice was actief lid van de landelijke scoutingvereniging Explostam. Hij volgde een reanimatiecursus met aantekening voor onderkoeling en heeft tweemaal deelgenomen aan een retreat yoga & ijszwemmen in Rusland. Daar heeft Maurice tevens deelgenomen aan diverse wedstrijden ijszwemmen, o.a. de Big Neva Cup in st.Petersburg.

Maurice in zijn element

Olger

Na een aantal jaren koud douchen is Olger twee jaar geleden begonnen met winterzwemmen, en is zo obsessief overtuigd van de helende werking dat hij het komende seizoen zijn enthousiasme graag wil delen met mede-zwemmers. In zijn trainingen legt Olger graag de focus op hardlopen in combinatie met yoga en ademhalingsoefeningen. Omdat hij zich in zijn werkende leven met muziek bezighoud zal ritme fungeren als een basiselement gedurende zijn trainingen. Onder het motto ‘scaffold your comfortzone’ wil hij graag nieuwe zwemmers de drempel over helpen en ondersteunen richting het verbeteren van ons natuurlijk immuunsysteem.

 

 

Carien

Als kind was stilzitten een ware beproeving. Buitenspelen, voetbal, basketbal en honkbal vormden tezamen een mooie manier om de tomeloze energie te kanaliseren. Later werd dit sloeproeien. Na bijna 15 jaar is daar hardlopen, krachttraining en winterzwemmen voor in de plaats gekomen. Naast sporten verdiept Carien zich in het menselijk bewegingsapparaat. In het verleden heeft ze o.a. een opleiding tot masseur gevolgd, nu ligt de focus op biomechanica, natural movement. In de natuur is ze vaak te vinden om deze te aanschouwen en van te leren. Dit is terug te zien in de levensfilosofie wat zich uit door dichter te leven in de natuur en op het ritme de seizoenen, verwilderen(!) is dan ook buiten spelen voor volwassenen. Winterzwemmen past daar perfect bij. Al moest daar wel eerst wat weerstand voor overwonnen worden. Zwemmen in koud water, van het idee alleen al krijg je toch de rillingen, koukleum als ze was. Dit is nu wel anders. Juist daarom verteld ze met enthousiasme over winterzwemmen en waarom het een goed voor je is op zowel persoonlijke titel als ook op de socials van de Walrusclub Deventer. Het zelf geven van trainingen kon dan ook niet uitblijven. Het is een mooie uitdaging om zo het plezier in winterzwemmen te kunnen delen en een stukje kennis en liefde voor de natuur over te dragen.
De trainingen van Carien bestaan uit stukjes hardlopen aangevuld met een variatie aan oefeningen om warm te worden. Deze kunnen op eigen niveau en intensiteit ingevuld worden.

 

266px-Instagram_logo_2016.svg
fb_icon_325x325