Ewout

Ewout Staartjes (‘Ewan’ in Rusland) heeft in 2013 in Omsk in Siberië zijn certificaat instructeur ‘harding met kou en winterzwemmen’ mogen behalen. Hij komt al 25 jaar jaarlijks in Rusland, Oekraïne en Siberië en spreekt goed Russisch.
Ewout is initiator van Walrusclubs in Nederland. Sinds 2014 geeft hij met regelmaat workshops en cursussen winterzwemmen, o.a. bij Thermen Bussloo. Sinds 2016 organiseert hij jaarlijks in het winterseizoen reizen en retreats ijszwemmen in Rusland.
Ewout en Loes Staartjes hebben gedurende 15 jaar fulltime yogastudio Yoga Dynamica in Deventer gerund. Het lesaanbod bestond o.a. uit Ashtanga yoga, Tibetaanse yoga, kettlebellsport en uiteraard winterzwemmen.

Ewout over de Russische methode

Maurice

Maurice Reusen is sinds 2013 instructeur winterzwemmen bij Walrusclub Deventer en verzorgt de zondagtraining run-swim-run.
Tijdens zijn studie in Arnhem deed Maurice mee aan verschillende survivalruns. Later waren er de dompelbaden in gletschermeertjes tijdens het jaarlijkse bergbeklimmen in de Zwitserse Alpen. Maurice was actief lid van de landelijke scoutingvereniging Explostam. Hij volgde een reanimatiecursus met aantekening voor onderkoeling en heeft tweemaal deelgenomen aan een retreat yoga & ijszwemmen in Rusland. Daar heeft Maurice tevens deelgenomen aan diverse wedstrijden ijszwemmen, o.a. de Big Neva Cup in st.Petersburg.

Maurice in zijn element

Carien

Carien Bornebroek kan in de mooie natuur rond Deventer plotseling opduiken als hardloper, bushcrafter, winterzwemmer en innemende persoonlijkheid. Bij Walrusclub Deventer is ze enthousiast deelneemster en bron voor onze Social Media:

266px-Instagram_logo_2016.svg
fb_icon_325x325

Loes

Loes Staartjes is gekwalificeerd Ashtanga vinyasa docent, heeft een yogaopleiding in Oekraïne gevolgd en cursussen Tibetaanse yoga in Italie. Graag geeft ze haar kennis en ervaring door en hoopt ze anderen te inspireren en uit te dagen. Dat begon in haar vroege jeugd als turnster, later als turntrainster van pupillen om uiteindelijk een fulltime yogastudio in Deventer te runnen. Na 15 jaar yogales te hebben gegeven werkt ze nu bij Tibetaans-Boeddhistisch instituut Maitreya te Loenen. In het winterseizoen geeft ze samen met haar partner Ewout sinds 2016 jaarlijks een unieke retreat yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

Loes in actie met yoga