Ewout

Ewout en Loes Staartjes hebben gedurende 15 jaar yogastudio Yoga Dynamica in Deventer gerund. Een belangrijk onderdeel van de studio was winterzwemmen met als jaarlijks hoogtepunt een retreat yoga & ijszwemmen in Rusland. Sinds 2019 heeft Ewout zich volledig toegelegd op winterzwemmen.
Ewout komt al 25 jaar jaarlijks in Rusland, Oekraïne en Siberië en spreekt goed Russisch. Hij kwam in de winter van 2003 tijdens een intensieve yogaretreat in Siberië voor het eerst in aanraking met koudetraining. Na het bezoeken van vele Walrusclubs heeft hij uiteindelijk in 2013 in Omsk zijn certificaat instructeur ‘harding met kou en winterzwemmen’ behaald en heeft hij de Russische traditie in Nederland geïntroduceerd. In 2021 is Ewout in Moskou gediplomeerd ‘Dampmeester‘ geworden, d.w.z. de traditionele Russische banja behandeling met eiken- of berkentakken.
Het is een missie van Ewout geworden om de kennis van deze oude traditie uit Rusland en Siberië in Nederland door te geven, waarbij alle focus ligt op een gezonde dosis kou. In de lijn van deze traditie heeft Ewout de Walrusclub in Nederland opgericht inclusief het opleiden van instructeurs. Hij geeft met regelmaat workshops en cursussen winterzwemmen, o.a. bij Thermen Bussloo. Sinds 2016 organiseert hij jaarlijks reizen ijszwemmen in Rusland en Noorwegen.
Per september 2022 werkt Ewout als tolk Russisch en locatiemedewerker in de noodopvang Oekraïners in de gemeente Lochem.

Loes

Loes Staartjes is gekwalificeerd Ashtanga vinyasa docent en heeft samen met Ewout een yogaopleiding in Oekraïne gevolgd en cursussen Tibetaanse yoga in Italie. Graag geeft ze haar kennis en ervaring door en hoopt ze anderen te inspireren en uit te dagen. Dat begon in haar vroege jeugd als turnster, later als turntrainster van pupillen om uiteindelijk een fulltime yogastudio in Deventer te runnen. Na 15 jaar yogales te hebben gegeven werkt ze nu bij Tibetaans-Boeddhistisch instituut Maitreya te Loenen. In het winterseizoen geeft ze samen met haar partner Ewout sinds 2016 jaarlijks een unieke retreat yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

Loes in actie met yoga

Rick

Rick Tuinman is instructeur bij Walrusclub Zutphen, beweegcoach en coach chirunning. “Ik ben bewegingsonderwijzer van beroep. In het regulier en het speciaal onderwijs. Na jaren plannen te hebben moeten schrijven voor de onderwijsinspectie waar niemand ooit meer naar kijkt, heb ik besloten om dat te gaan doorgeven waar ik super gelukkig van wordt en heb ik mijn bedrijf LifeSimply gestart. Mensen gelukkiger maken met mijn passies! Walrusclub Zutphen past perfect bij deze missie. LifeSimply is een samenvoeging van 2 zinnen; Life Simply is! Vertaald; het leven is wat het is. En Live Life Simply, oftewel leef je leven simpel, zonder opsmuk en te veel nutteloze onzin. Doe waar je blij van wordt en waar je sterk van wordt. Wordt gelukkig! Winterzwemmen, Open-Waterzwemmen, Trailrunning, Barefoot-running, chirunning en MTB-en. Één met de Natuur en met je eigen Natuur”.