aandacht publiciteit

over/met ons in de media

Tubantia Twente, 14 jan 2021

ANWB Kampioen, jan 2021

Landleven, dec 2019

Assistentie & tolkwerk in Rusland voor het
programma Medicijnmannen van KRO-NCRV, feb 2017

Bever 360˙Magazine, nov 2017

De Stentor Deventer, 28 jan 2017

Trouw weekend bijlage, 11 feb 2017

Van A naar B met Katja Schuurman in st.Petersburg, 2 dec 2016

De Stentor Deventer, 26 jan 2016

Een Vandaag, 28 jan 2015

Trouw weekend bijlage, 22 feb 2014

Gelderse Koppen met Harm Edens, 22 feb 2014

Kou is Hot

zoektocht genezing missie

Missie gezondheid

Tijdens een yoga retreat in Siberië in 2003 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Russiche cultuur van koude baden. Vervolgens ben ik in Nederland 3x per week gaan winterzwemmen en raakte ik diep onder de indruk van het positieve effect op mijn gezondheid. Dat heeft me doen besluiten om terug te gaan naar Rusland en Siberië  om alles te leren over de helende kracht van ijswater. Ik heb gesproken met koudwaterexperts en heb vele Walrusclubs bezocht. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in de Russische literatuur en wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Vervolgens ben ik begonnen met wekelijkse trainingen en workshops winterzwemmen te geven. Het voelt als een missie om de eeuwenoude kennis en ervaring uit Rusland op het gebied van ‘harding’ en koude training door te geven, zodat iedereen dit optimaal en verantwoord kan inzetten voor de gezondheid.


Ewout Staartjes

Winterzwemmen.nl
& Walrusclub Deventer

Het enorme effect van het winterzwemmen bij Ewout maakte sterke indruk op mij. Dit maakt me nieuwsgierig.  Mijn nieuwsgierigheid werd beloond met een overweldigende eerste ervaring. Na afloop van het koude bad voelde ik me zo enorm krachtig en mentaal schoon. Dit had ik nog nooit, met geen enkele andere training ervaren. Dit koude bad werkte zo sterk ontstressend dat ik me herboren voelde.
Zo’n enorme ervaring als de eerste keer heb ik niet meer meegemaakt, maar deze ervaring is genoeg motivatie om ieder jaar weer het koude water op te blijven zoeken.
Daarnaast is het natuurlijk heel erg fijn dat er een relatief simpele manier is om preventief aan je gezondheid te werken. Het is een onderdeel van ons leven geworden en hoe meer achtergronden we te weten komen, hoe meer we onder de indruk zijn.
Het is een kwestie van doen!


Loes Staartjes

Yoga Dynamica
& Walrusclub Deventer