Winter- zwemmen trailrunning

Walrusclub Zutphen

Rick Tuinman  tel 06 26776704
Trainingen: Do 10.00 + Vrij 12.30
Lokatie: IJsbaan Zutphen, Leeuweriklaan 31
info@lifesimply.nl
https://lifesimply.nl/zwemmen/

KLIK HIER voor onze veiligheidsregels

Bewegen en sporten in de natuur, daar wordt je blij van! Wanneer je sport dicht bij je eigen natuur, wie je bent, voelt het ook heel Natuurlijk om te bewegen. Dan gaat het bijna vanzelf. Dan kost hardlopen ineens veel minder moeite, en dan is het ook beter voor je gezondheid. En gezond zijn maakt je gelukkig!

We weten allemaal dat bewegen goed voor je gezondheid is, maar toch maken wij ons lichaam lui. We pakken de auto, gebruiken de afstandsbediening, kleden ons extra warm en zetten de verwarming hoger, dragen schoenen (en misschien ook steunzolen) die stevig zijn en veel steun geven aan onze voeten.

Terwijl ons lichaam juist geweldig gemaakt is om zonder deze luxe te kunnen overleven. En wat blijkt, wanneer we op de juiste manier de kou toelaten in ons leven door Winterzwemmen, worden we minder ziek. Wanneer we vaker op onze blote voeten lopen wordt ons hele gestel beter en hebben we minder snel koude voeten. Wanneer we met de juiste loop techniek lopen (chi running), raken we minder snel geblesseerd en kost het lopen ons veel minder energie. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar beter is; “Natuurlijk in Beweging zijn, op een manier die heel dicht bij onze Natuur licht”.

Wij denken dat de prehistorie ver achter ons licht, maar Centrale verwarming, afstandbediening, steunzolen en extra dempende schoenen bestaan nog geen 70 jaar en de auto is pas 135 jaar geleden uitgevonden. Tot die tijd werden we gehard in koude, gebruikte wij onze voeten zoals ze bedoeld waren en kregen wij meer dan genoeg lichaamsbeweging. Ons lichaam is nogaltijd dat Prehistorische lichaam dat graag uitgedaagd wil worden en zich aanpast aan de omstandigheden. Dat heet training. Heb je de CV altiijd hoog staan, dan onttrain je je lichaam en maak je die lui. Gevolg: je hebt het altijd koud.

Kortom, doe mee met Walrusclub Zutphen, train je innerlijke kachel, wordt fit en blij!