Run Swim Run

Walrusclub Rotterdam

Instructeur: Sander Eggenhuizen
Lokatie: IJsclub Heerjansdam
Molenweg 35a
2995 BK Heerjansdam
Training: Zaterdag 16.00-16.45
06 22243444
walrusclubrotterdam@gmail.com
Facebook pagina

MEEDOEN?… EERST EEN INTAKE

Wil je met onze trainingen meedoen? Maak dan een afspraak voor een kennismaking/intake van ca.25 min. Dit is nodig om de veiligheidsregels en mogelijke contra-indicaties door te nemen.
Neem contact met ons op voor een afspraak. Je krijgt belangrijke informatie mee over gezond winterzwemmen en bijbehorende zwemtijden.
Kosten intake € 10

KLIK HIER voor onze veiligheidsregels

Wil je je immuunsysteem een boost geven? Of jezelf je energieniveau en mentale kracht versterken? Ervaar dan eens het winterzwemmen volgens de Russische traditie: een korte intensieve dosis koude van ca. 1 minuut. Een superkrachtige reset van je lichaam.

Deze ultrakorte swim vindt plaats in water van 12 graden en kouder. Voorafgaand is er een algemene en specifieke warming-up zodat je volledig opgewarmd en veilig het water in gaat. Dit vindt plaats onder begeleiding van een ervaren instructeur die je persoonlijke aandacht geeft.

Inmiddels is er een groep van 10-15 personen (“Walrussen”) die elke week de vele gezondheidseffecten van het koude water ervaren.

Instructeur Sander Eggenhuizen is triathleet op de lange afstand (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en marathon 42,2 km) en past sinds 2018 koudetraining toe voor een sterke gezondheidsbasis maar ook voor verbetering van de triathlonprestaties. Inmiddels zijn 4 hele Ironman triathlons en een 1/2 Ironman volbracht.