Instructeurs Winterzwemmen
bij de Walrusclub in Deventer

 

 

   

Ewout Staartjes (1964)

   

Ewout runt samen met zijn partner Loes Yoga Dynamica en de Walrusclub in Deventer. Ewout is instructeur winterzwemmen Russische methode. Hij is vele malen Rusland en Siberie geweest (hij spreekt goed Russisch) om alles te leren over koude baden in theorie en praktijk, o.a. bij Walrusclubs in Moskou en Omsk. In Omsk heeft hij zijn certificaat 'Jezelf harden met koude baden en winterzwemmen' mogen behalen.
Daarnaast is Ewout gekwalificeerd docent Ashtanga yoga. Tijdens een yoga retraite in Siberie in dec 2004 kwam hij in aanraking met ijszwemmen. Toen Ewout werd getroffen door een chronische virus infectie is hij in 2010 begonnen met 3x per week winterzwemmen. Dat heeft hem genezen en sindsdien is hij blijven zwemmen.
Sinds 2014 geeft Ewout regelmatig lezingen, workshops en cursussen winterzwemmen, o.a. bij het Banyan Centre van Thermen Bussloo. Tenslote geeft hij sinds 2016 elke winter retraites yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

 

 


 

 

 

 

   

Maurice Reusen (1972)

   
Maurice geeft de training winterzwemmen op zondag ochtenden in Deventer en daarnaast met enige regelmaat op een dinsdagmiddag in het Henschotermeer in Amersfoort.
Voordat Maurice met Studio Dynamica het koude water raakte, had hij al verschillende koud water ervaringen. Tijdens zijn studie in Arnhem deed Maurice mee aan verschillende survivalruns. De runs in het winterseizoen door sloten en plassen met boomstam of touwparcours waren goed koud. Later waren er de dompelbaden in gletschermeertjes tijdens het jaarlijkse bergbeklimmen in de Zwitserse Alpen. Maurice was actief lid van de landelijke scoutingvereniging Explostam en heeft diverse uiteenlopende outdoor ervaringen opgedaan boven en onder de grond- en/of waterniveau. In 2007 heeft hij de cursus Wilderness First Aid gevolgd. In 2015 volgde Maurice een reanimatiecursus met aantekening voor onderkoeling. Maurice verwerkt zowel yoga als kettlebell oefeningen in de wekelijkse trainingen winterzwemmen bij Studio Dynamica.
 
 

 

 

 

   
Loes Staartjes (1967)    
Loes is gekwalificeerd Ashtanga vinyasa docent en heeft een gedegen yogaopleiding in Oekraine en vele seminars, masterclasses en privé trainingen in binnen en buitenland gevolgd. Ze is sterk geinspireerd door de krachtige Oekrainse Yoga23, de teachings van Daniel Strausser en de dynamische Hatha yoga van Martyn Hoogstra. Vanaf 2013 is ze zich aan het verdiepen in Tibetaanse yoga met specifieke technieken voor het genereren van warmte.
Graag geeft ze al haar kennis door en hoopt ze anderen te inspireren en uit te dagen om de cadeautjes die yoga geeft, uit te pakken. Loes geeft dagelijks lessen en personal training in haar eigen studio
Yoga Dynamica in Deventer. Loes geeft in het winterseizoen samen met Ewout retraites yoga & ijszwemmen in noord Rusland.